I’m in a red mood this week! Rode bietensap…Super Shot…Red Energy!

Rode bietensap…Super Shot…Red Energy!

Rode-biet-1-S-D-698

Recept Red Energy

  • 1 rode biet
  • 1 appel
  • 1 handvol spinazie
  • gember
  • citroen- limoensap
  • 1 theelepel kurkuma
  • honing (optioneel)

Rode bieten zitten boordevol vezels, vitaminen, mineralen en bijvoorbeeld nitraat. Ze helpen tegen diverse kwalen en dragen bij aan de algehele gezondheid van je lichaam. Doordat bieten vol zitten met vezels en eiwitten, maar heel weinig calorieën bevat is het ook een prima voeding in een dieet.

Rode bieten hebben een positief effect op het verlagen van een hoge bloeddruk en het risico van hartfalen, helpen een goede doorbloeding en wetenschappelijk onderzoek toont aan dat rode bieten door de aanwezigheid van betanine zelf tumoren minder snel kan laten groeien.
Tenslotte heeft het nitraat in rode bieten een positief effect op je uithoudingsvermogen. Dat is een eigenschap waar je met (duur)sport erg bij gebaat bent.

Bietensap is supergezond. Het verbetert je uithoudingsvermogen en zorgt voor een verbeterde zuurstofopname in de cellen van het lichaam. Bieten bevatten nitraten welke in het lichaam omgezet worden in nitriet. Nitriet helpt het lichaam om de bloedtoevoer te verhogen met zuurstof. Hierdoor kunnen je spieren beter gebruik maken van de zuurstof die binnenkomt. Het sap wordt veel gebruikt door (top) sporters en duursporters om hun sportprestaties te verbeteren. Zeker bij de iets oudere mens stimuleert het sap van de rode biet de bloedtoevoer naar de hersenen toe, wat ook buiten het sporten veel positieve effecten kan hebben. Er wordt zelfs al onderzoek gedaan om dementie tegen te gaan met behulp van het sap.

Het kan dus zeker iets doen voor je gezondheid. Kortom, bietensap is niet enkel goed voor je sportprestaties maar ook voor je algemene gezondheid.

Het sap van rode biet is voor iedereen gezond maar voor sporters en mensen die ziek zijn geweest is het zeker aan te raden. Bietensap wordt soms ook wel legale doping genoemd. Dit is niet voor niks. Door het drinken ervan wordt het bloed verrijkt met zuurstof en volgens onderzoek wordt het uithoudingsvermogen tot 16% verhoogd.

Heb je een virus of infectie gehad? Of ben je ziek geweest? Dan is het zeker aan te raden bietensap te drinken. Het helpt je lichaam om de troep op te ruimen. Het geeft je net dat beetje extra wat je kan gebruiken na een ziekte. Het is goed voor darmen, lever en maag en kan je helpen om je lichaam te ontgiften.

Bron: rodebietensap.info

Geef een reactie

Yogastudio

Yoga Attic

Den Heuvel 18

Schilde

Contact

Sylvia Brijon

sylvia@runyourmind.be

+32 473 20 32 05