GLOBAL MALA of samen in beweging met 108 zonnegroeten, RUN YOUR MIND zet de flow verder met een ontspannen looptechniek.

21/6 /2016 Internationale yogadag, start van de zomer en langste dag van het jaar, midzomernacht, doen tienduizenden yogi’s over de hele wereld 108 zonnegroeten om het wisselen van de seizoenen te eren.

Mijn ochtend, 6u, volgens de biologische klok tijd om op te staan. Een goeie teug lauw water, een portie mango met granola en yoghurt een tas heerlijke ginger lemon tea, om 7 uur het moment om aan te komen op mijn matje in de yogastudio.
60 zonnegroeten verder loopschoenen aan en de flow al lopend verder gezet. Zalig, met een goed opgewarmd lichaam de natuur in! Als cooling down 10 zonnegroeten erbij, nog 38 te gaan.

De zonnegroet is een oefening waarbij je je hele lichaam beweegt.
Een goede techniek om je te laten meevoeren op de stroom van deze beweging is je te concentreren op de flow van je ademhaling, hoe meer je in de flow geraakt hoe meer je je gedachten kan loslaten, des te meer het een meditatie in beweging wordt. Deze flow kan je ook toepassen bij mindful running.
Een lange diepe ademhaling is je gids om je lichaam vloeiend, efficiënt en ontspannend te laten werken. Door een rustige ademhaling herstel je sneller, slaap je beter, loop je soepeler en gemakkelijker en ga je met verloop van tijd ook sneller kunnen lopen. Bovendien val je er van af en heb je geen hoofdpijn meer na het lopen.

Waarom 108?
108 wordt beschouwd als een heilig getal met verschillende betekenissen:
De afstand tussen de aarde en de zon is 108 keer de zon diameter
De afstand tussen de aarde en de maan is 108 keer de maan diameter
In het Boeddhisme en Hindoeïsme heeft een gebedssnoer 108 kralen
In het Sanskriet alfabet zijn er 54 letters , elk, 2×54=108
De rivier Ganga overspant een lengte van 12° en een breedte van 9°, 12×9=108
Grote Boeddhistische tempels hebben 108 treden
Volgens de Indische geneeskunde zijn er 108 marma’s (drukpunten) in het lichaam waar bewustzijn en lichaam elkaar raken en leven voortbrengen
Volgens het Boeddhisme heeft een mens 108 gevoelens

impossible is just an opinion

Geef een reactie

Yogastudio

Yoga Attic

Den Heuvel 18

Schilde

Contact

Sylvia Brijon

sylvia@runyourmind.be

+32 473 20 32 05