6 Gouden tips voor de ‘Running Yogi’

Fantastisch, jullie zijn al goed op dreef met de wekelijkse ‘SUNDAY RUN & YOGA’
De voorbije weken waren een oefening tussen ademhaling en beweging en aandacht voor je lichaam.
We hebben voornamelijk gewerkt op je fysieke houding tijdens de opwarming, cooling down en het lopen.
Als je aandachtig blijft oefenen ga je deze tips na verloop van tijd vanzelf toepassen.

Je zal merken dat je krachtiger en met een minimum aan inspanning je RUN & YOGA sessie kan volbrengen. Veel mensen die voor het eerst in aanraking komen met yoga en mindful bewegen merken dat de houdingen en oefeningen soms wat ongemakkelijk zijn. Ze zijn verbaasd en verward en komen soms niet meer terug omdat het niet was wat ze er van verwacht hadden.

Daarom geef ik jullie graag onderstaande tips… Hou vooral vol, je zal versteld staan hoe je levenskwaliteit verbetert! Veel succes!

TIP 1: YOGA DRAAIT NIET ENKEL OM ONTSPANNING

Natuurlijk passen we ook ontspannende momenten in tijdens onze sessies RUN & YOGA maar elke yogales die je doet, zou elementen moeten bevatten waarin je bewust de weerstand opzoekt.

Je hoort vaak zeggen ‘Yoga helpt tegen stress en biedt ontspanning’. Dit heb je misschien nog niet gemerkt tijdens de eerste weken en dat komt omdat vele yogahoudingen niets te maken hebben met ontspanning, je zoekt juist eerder de weerstand op in de houdingen. De houdingen maken je sterker en naarmate je beter kan omgaan met de weerstand die je ervaart zal je hier mentaal en fysiek beter op reageren waardoor je na verloop van tijd meer ontspanning zal ervaren en je beter leert omgaan met stress.

TIP 2: ZET EEN INTENTIE VOOR DE LES

 Zet bij elk begin van de les een goede intentie voor jezelf iemand anders. Voor jezelf kan het zijn dat je aan een bepaalde houding, je ademhaling of het bewustzijn van je lichaam kan werken of je kan ook een intentie zetten om iets dat je in jouw dagelijks leven wil veranderd zien. Zet je je intentie voor iemand anders dan kan je deze persoon het allerbeste wensen, bijvoorbeeld voor een collega waar je niet goed mee opschiet of iemand waar je onlangs ruzie mee hebt gehad.

Een intentie geeft je een houvast en meer focus tijdens je les.

TIP 3: KIJK NIET NAAR JE BUURMAN OF BUURVROUW

We leven in een samenleving waar veel van ons verwacht wordt waardoor je jezelf gaat vergelijken met anderen. De kans is groot dat je deze neiging ook tijdens je sportworkout hebt.

Probeer dit niet te doen. De mensen naast wie je staat doen misschien al jaren aan yoga of een andere vorm van sport. Het is dan ook volkomen zinloos om je met hen te vergelijken.

Als je gefrustreerd raakt doordat jij bepaalde dingen niet kan en anderen wel, dan schiet de essentie van yoga of mindful bewegen aan je voorbij.

Je hoeft je voor niets of niemand iets te bewijzen, probeer je aandacht bij jezelf te houden en go with the flow…

TIP 4: LAAT JE NIET FRUSTREREN DOOR JE ADEMHALING

 De ademhaling is een essentieel fundament tijdens yoga en mindful running en het voelt fantastisch wanneer je het onder de knie hebt.

In het begin kan het best wat onwennig zijn en je in verwarring brengen. Je hebt waarschijnlijk je hele leven op een andere manier geademd. Het is dus niet vreemd dat dit in het begin niet lukt.

Wil je alvast thuis oefenen dan geef ik je graag enkele ademhalingsoefeningen mee, vraag gerust!

TIP 5: WEES ‘OPEN MINDED’ EN GENIET

Yoga en mindfulness heeft veel moois te bieden. Het kan jouw leven ontzettend veranderen op een positieve manier.

Het belangrijkste om dit voor de volle honderd procent te ervaren is om open-minded te zijn en vooral…genieten!

 TIP 6: WEER OF GEEN WEER , JE KAN HET GANSE JAAR DOOR BUITEN SPORTEN

 Zorg dat je kledij aangepast is aan het weer, kies bij voorkeur voor kledij in laagjes. Enkel bij onweer of ijzel worden de lessen afgeschaft.

Kortom, heb geen vooroordelen, probeer alles uit en kijk wat het met je doet. Alleen zo kun je jouw eigen ervaring beleven.

 Lieve groeten,

Sylvia

 

Bron en inspiratie: Happy with yoga

 

 

 

 

Geef een reactie

Yogastudio

Yoga Attic

Den Heuvel 18

Schilde

Contact

Sylvia Brijon

sylvia@runyourmind.be

+32 473 20 32 05