Zondag 29 januari ’23
10.30 – 12.00
Yoga Attic
Den Heuvel 18, Schilde
Lesgever: Sylvia van Run Your Mind

Vrije donatie via KBC Run Your Mind
BE95 7360 1618 8758
TVV het onderzoek naar buikvlieskanker


Reserveer hier je les voor het goede doel

Wat is Yoga Nidra?
Wat is Yin Restorative Yoga?

Een diagnose van kanker gooit het leven grondig overhoop. Petra kreeg 4 jaar geleden de diagnose buikvlieskanker. Een donderslag bij heldere hemel, een rollercoaster aan emoties en vele vragen. Met een ongelooflijke bewondering is te zien hoe Petra het leven grijpt. Stap voor stap elke dag nieuwe doelen stellen. Dankbaar zijn, innerlijke rust vinden om kleine gelukjes te koesteren. Tevredenheid is haar woord

Haar kracht, is mijn motivatie om voor haar, iedereen rond haar en het onderzoek van prof. dr. Ceelen (UGent) te steunen met een actie.

Uw gift dat rechtstreeks naar het FONDS BUIKVLIESKANKER  gaat, draagt bij aan het onderzoek naar buikvlieskanker en de ontwikkeling van nieuwe behandelingen. Met een gift van €40 kan de onderzoeksgroep van prof. dr. Wim Ceelen één uur wetenschappelijk onderzoek bekostigen

Mede dankzij het UGent onderzoek van prof. Dr. Wim Ceelen worden nieuwe behandelmethodes ontwikkeld. Bijvoorbeeld de PIPAC-techniek, waarbij chemotherapie tijdens een kijkoperatie onder druk beneveld wordt in de buikholte. EEN PRIMEUR IN DE BENELUX.

BUIKVLIESKANKER.

Niet veel mensen kennen het, buikvlieskanker. Nochtans treft de ziekte, vooral als uitzaaiing van een andere kanker, heel wat patiënten. Helaas is het vaak te laat als je die diagnose krijgt en bestaande behandelingen slaan amper aan. Baanbrekend onderzoek van professor Wim Ceelen resulteert nu in nieuwe veelbelovende behandelingen. En dat dankzij de erfenis van een overleden patiënt.

Zes jaar geleden richtte die patiënt samen met professor Wim Ceelen, kankeronderzoeker en gastro-intestinaal chirurg, het Fonds Buikvlieskanker op, en dat met één doel, het fonds in zijn testament opnemen. “Schenkingen zijn voor ons zeer belangrijk. Als die zouden wegvallen, komen we voor bepaalde uitgaven in de problemen, en dan komt ons onderzoek in het gedrang”, vertelt Wim.

Bijzonder lage levensverwachting

Dat onderzoek is broodnodig: de levensverwachtingen bij buikvlieskanker zijn vandaag nog altijd bijzonder laag. Vaak is het een teken van vergevorderde kanker, en gaat het gepaard met uitzaaiingen. Dan bestaat er momenteel zelfs geen behandeling. Al komt daar, onder andere dankzij onderzoek van Wim, binnenkort verandering in.

Bij buikvlieskanker hechten tumorcellen zich op het buikvlies, een vlies dat de binnenkant van de buik, maar ook alle organen in de buikholte bekleedt, zoals de maag, darm, eierstokken of lever. Vaak komen die cellen daar terecht als uitzaaiing van andere tumoren in de buikholte.

Doordat de chemotherapie slechts minimaal in de bloedbaan terechtkomt, is de behandeling minder belastend voor de patiënt. Bovendien werkt deze techniek veel gerichter.

Buikvlieskanker treft jaarlijks duizenden Belgische patiënten. Naast zeldzame oorzaken, wordt uitzaaiing op buikvlies vastgesteld bij ongeveer 7% van de patiënten met darmkanker, 9% bij pancreaskanker, 14% bij maagkanker en 46% bij eierstokkanker.

Bron: Durf denken

Bron: Fonds buikvlieskanker

Yogastudio

Yoga Attic

Den Heuvel 18

Schilde

Contact

Sylvia Brijon

sylvia@runyourmind.be

+32 473 20 32 05