Yoga massage & Yoga Nidra

Helemaal niks moeten, gedragen worden en alles loslaten

Met mijn stem en handen breng ik je in een diepe staat van relaxatie. Mentale en fysieke blokkades worden al liggend hersteld zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Met een yogamassage word je vanuit meditatie bewogen en gedragen en stretch ik je lichaam in verschillende yogahoudingen. Met je kleding aan lig je op een zachte mat op de grond en met de zwaartekracht mee werken we langzaam naar de stilte. De combinatie tussen rythmic pulsing, palmdruk, rocking en fascia release technieken, doen je langzaam vertragen en helen. Er komt geen olie aan te pas.

Het ontspannend lichaamswerk wordt afgesloten met Yoga Nidra, heerlijk ontspannend onder een dekentje, ondersteund met kussens.

Waar meditatie verstilt zet yoga en massage in beweging

Met deze mooie combinatie van beweging en verstilling nodig ik je graag uit om van je hoofd naar je lichaam af te dalen, te verbinden met je binnenwereld en bewust te worden van alles wat aanwezig is. Voor een gevoel van vitaliteit, energie en diepe ontspanning.

Of je nu op zoek bent naar een moment voor jezelf, totale ontspanning of meer energie? Voor de sessie bespreken we kort hoe ik je hierbij kan ondersteunen.

Ervaring in yoga of meditatie is absoluut niet nodig! Ik beweeg je rustig in de houdingen binnen jouw grenzen, omdat niemand weet hoe jouw lichaam aanvoelt.

De Yoga massage wordt gegeven in onze yogastudio

Yoga Attic
Den Heuvel 18, Schilde
€95 per sessie van 90 min.

Deze privésessie begint met een theemoment en een gesprek om af te toetsen waar jouw lichaam op dat moment nood aan heeft.
De massage gebeurt met je kleding aan.
Als afsluit wordt er nog even gereflecteerd over je ervaring
Voorzie voor deze pure ME-TIME comfortabele, warme sport- of yogakledij.

Open de deur van dit prachtige gebouw op de hoek van de Bredabaan en de Rozenhoek, wandel de trap op naar de bovenste verdieping en laat je verwonderen door een oase van rust tussen de bomen. Neem je plaats en je moment om de dag van je af te laten glijden. De houten vloer met vloerverwarming geeft een extra dimensie aan jouw onthaastings moment. Alles ligt voor je klaar om te genieten van beweging, ademhaling en diepe ontspanning.

Yoga massage

Deze vorm van massage komt oorspronkelijk uit het Oosten en wordt officieel Thai Yoga Massage genoemd. Het is geen typische massage, het is eerder een dynamische vorm van massage waarbij meditatieve bewegingen uit de yoga en drukpuntmassage en meditatie worden gecombineerd.

Wanneer er zich blokkades in deze energiebanen bevinden, geeft je lichaam meestal aan dat er iets niet klopt. Wat zich kan uiten in vermoeidheid, pijnlijke spieren en gewrichten of emoties waar je niet goed weet hoe je ermee moet omgaan.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een op zichzelf staande stroming binnen de yogafilosofie. Het is meer dan alleen een oefening of meditatie, omdat er een complete filosofie achter zit. Yoga Nidra kan je, net als andere yogastromingen, brengen naar samadhi, een diepe staat van bewustzijn.

Tijdens een Yoga Nidra sessie wordt het bewustzijn tussen waken en slapen gebracht, een staat die je normaal gesproken alleen bereikt in een diepe slaap. Eén sessie staat gelijk aan vier uur slaap. Na de sessie voel je je weer gegrond, in connectie met jezelf en ervaar je veel meer ruimte in je hoofd en je lichaam.

Behalve diepe ontspanning heeft Yoga Nidra ook de voordelen van een betere nachtrust, verbetering van je concentratie, ontspanning van zenuwstelsel, meer creativiteit en energie in heel je lijf. Een boost voor je immuunsysteem en je feel-good stofjes!

Zeer welkom!
Sylvia