Sylvia

Hi, ik ben Sylvia,
Avontuurlijke Yoga Lover, Mindful Running coach, enthousiaste levensgenieter,
een zachte weegschaal die leeft vanuit haar buikgevoel,
chocolate addict en ademcoach met een passie voor puurheid,
een vrouw op missie.

De liefde voor yoga, meditatie, avontuurlijk reizen, bewegen in de natuur zijn al jaren mijn passies om puur en veerkrachtig  in het leven te staan. En vanuit deze passies is mijn project ontstaan, RUN YOUR MIND!

Een stralende kern met prachtige gouden vleugels is de uitstraling van mijn logo, en zo voel ik mijn missie ook helemaal aan. Jou laten voelen dat de zoektocht naar wie je echt bent altijd de moeite waard is. Dat je mag stralen en dat vrijheid een recht is maar ook een manier is om tot recht te komen, in alle veiligheid.

Hoe jij je wil voelen kan helder zijn in je gedachten maar wat hier voor nodig is, daar duik ik graag samen met jou dieper in.

Yoga en mindful running is een engagement, geen quick fix dat je af en toe eens tussendoor doet. In combinatie met ademhaling, meditatie en de natuur zijn het waardevolle trajecten waarmee ik je graag inspireer, naar een liefdevolle verbinding met jezelf. Uniek, puur, vanuit je hart en met een ongelooflijke innerlijke kracht.

Ons lichaam als een prachtig samenwerkend systeem is een boeiende materie die ik graag in mijn lessen aan je doorgeef.

Hoe een rustige ademhaling de weerslag op je denken en je voelen kan beïnvloeden of wat je tegenkomt in je lichaam als je de pauzeknop even indrukt, zijn enkele natuurlijke hulpmiddelen die je kunnen helpen te ontstressen. Met een open mindset is dit voor iedereen haalbaar!

Door je bewustzijn te vergroten en zelfreflectie voor het bewegings- en denkpatroon te ontwikkelen zal je je beter in je vel voelen en in staat zijn om te aanvaarden wat is. Het toelaten van een stralende lach voor een FLOW-gevoel en een traan bij je LOW-gevoel is een absolute waarde voor een FEEL GOOD-gevoel.

LIEFS
Sylvia

Mijn verhaal

Ooit is het anders geweest.
Jarenlang heb ik stress als een negatieve emotie ervaren, omdat ik me niet bewust was hoe het anders kon. Hierdoor stond mijn overlevingsmodus altijd op aan, het gaspedaal vol ingedrukt.

Als jong meisje heb ik meegekregen dat sterk zijn en je plan trekken basisbehoeftes van het leven zijn. Dit heeft mij in vele situaties positieve kracht opgeleverd maar aan de andere kant voelde ik de energie zomaar wegstromen. Ik werd verstikt door overleving, sterk zijn en over mijn grenzen gaan. Ik begon te merken dat lagen van zorgen, schuldgevoel en altijd maar ‘doen’ zodanig opstapelden dat de last op mijn schouders letterlijk begon door te wegen.

Ik pleegde in eerste instantie roofbouw op mijn lichaam bij het sporten, iets waar ik in uitblonk. Mijn dagelijks leven en mijn werk verliep in mijn ogen ok, tot ik met ernstige fysieke klachten, als gevolg van emotionele onbalans, te maken kreeg met hyperventilatie, hoge bloeddruk en chronische stress.

Mijn lichaam heeft toen de keuze voor mij gemaakt… Rustiger aan doen was geen optie meer maar een bevel. Laagje per laagje heb ik leren loslaten door yoga, dagelijks mediteren, meer bewustwording tijdens mijn loopje en gezonde voeding. 

Deze houvast en ervaringen leren mij nog elke dag hoe ik goed voor mijzelf moet zorgen om gezond om te gaan met stress en overbelasting. Bewustzijn en de natuur zijn voor mij een innerlijke ontdekking van zelfheling, het antwoord zit gewoon vanbinnen, met mijn adem als sleutel.

Als ervaringsdeskundige voel ik goed aan wanneer iemand de taal van zijn lichaam niet meer verstaat. Daarom geloof ik heel sterk in de kracht van bewust en zacht bewegen. Het zorgt voor een goede balans in je algemene gezondheid, het geeft je vreugde en zelfvertrouwen, het houdt je jong en stimuleert je gelukshormoon!

Opleidingen

Yoga Teacher Training 200hrs
‘The Art of Teaching Yoga’ met Joachim Meire
Dynamische yoga met balans tussen intensiteit en rust

Yoga Teacher Training 150hrs
‘Find Balance Green Path Yoga’ Yin Yang Training
Yang Yoga met David Lurey – Yin Yoga met Mirjam Wagner

Yin Yoga Teacher training 50hrs
MyoYin & Myofascial Release – Esther Scheen – Pure Energy Yoga

Yoga Nidra & Healing teachertraining
Yoga Opleiding Nederland – Annemiek Latour

Burn Out Yoga Trainer
Time for Yoga met Angela Broeders

Thai Yoga massage therapeut

Vegetarische kookopleiding
Voeding en vitaliteit 1 – Oost West Centrum

Training persoonlijke ontwikkeling – Bewust Leven 1
Creative Consciousness – The Lighthouse met Nathalie Willems en Joris Swinkels

Ademcoach Level I
‘Breath of Life’, Pranayama into Practice met Franck Gielen

Mindfulness Training
Time for yoga & mindfulness met San Willemse

Running- en bewegingstherapeut
‘IALA vzw’

Mom In Balance trainer
Barbara Eeken en Esther van Diepen

Kinder Yoga docent
Levenscirkel met Griet Muyshondt

Tiener Yoga docent
Barbara van Oers ‘Jip & Jan kinderyoga academie’ Helen Purperhart

Radiant Child Yoga Teacher
Cristin Tighe ‘Radiant Light Yoga’

Mijn levensschool

Een transformatie tot Yoga Teacher heb ik te danken aan Joachim Meire. Op een ‘down to earth’ manier heb ik de effecten van yoga gedurende dit intensieve jaar diep leren ervaren. Met de focus op een goede uitlijning en respect voor ieders uniek lichaam, heb ik een ongedwongen stijl van lesgeven meegekregen. 

Een intensieve teachertraining met Mirjam Wagner en David Lurey hebben mij op een fantastische manier laten kennismaken met mijn diepste zijn. Met Bhakti Yoga, Yin Yoga,  Pranayama (ademhaling), Yang Yoga, Chanting mantra’s, energie en de werking van elk orgaan in het menselijk lichaam ben ik een grote stap verder op het pad van yoga gebracht.

De opleiding tot Thai-Yoga-therapeute is een rijke ervaring geweest om het in kaart brengen van de duizenden meridianen en het netwerk van bindweefsel dat zich in ons lichaam bevindt. 

Dagelijks mediteren en een onderdompeling van kennis door David H. Wagner is een ongelooflijke ervaring om jezelf laag per laag dieper te leren kennen. Met veel plezier geef ik dit ook door aan iedereen die bij mij les volgt. 

Mijn verblijf in de Aurovalley Ashram in India heeft me bijgebracht dat yoga veel meer is dan je in allerlei moeilijke houdingen wringen of zweverig te doen. Met Yoga, satsang, Oosterse cultuur en filosofie, is yoga in de brede zin voor mij een manier van leven geworden.

Al jarenlang stond een trekking in Nepal op mijn bucket list. Op deze tocht zijn vele puzzelstukken in elkaar gevallen. Uithouding, kracht en doorzetting heb ik als vanzelf ervaren door de aanwezigheid van spiritualiteit, liefde, vriendschap en natuur. Ik ben enorm dankbaar dat ik dit diep bewust zijn in Nepal heb mogen ervaren. 

Contactgevens


Run Your Mind
Sylvia Brijon
+32473/203 205
[email protected]

Yoga Studio Schilde

Yoga Attic
Den Heuvel 18
, Schilde
Open de deur van dit prachtige gebouw op de hoek van de Bredabaan en de Rozenhoek, wandel de trap op naar de bovenste verdieping en laat je verwonderen door de oase van rust tussen de bomen. De houten vloer met vloerverwarming geeft een extra dimensie aan jouw onthaastings moment. Alle yogamateriaal ligt voor je klaar om te genieten van beweging, ademhaling en diepe ontspanning.

Mindful Outdoor grens Schilde/Oelegem

Natuurdomein Vrieselhof
Schildesteenweg 95, Oelegem

Waar Antwerpen eindigt en de Kempen beginnen ligt het natuurdomein Vrieselhof, vlakbij onze yoga studio.
Dit is mijn absolute lievelingsplek waar de rust vanzelf naar je toekomt. Een fijne plek om gezonde zuurstof en de drukte in je hoofd te verlichten.

Bankgegevens

BE95 7360 1618 8758
Run Your Mind
Sylvia Brijon
August Dilslei 66
2970 ’s Gravenwezel