Runningtherapie

Burn-out, stress, verslaving, overgewicht, herstellend van een ziekte of blessure, dan kan je behandelend arts je doorverwijzen voor runningtherapie! Onder persoonlijke begeleiding en met een schema op maat word je gemotiveerd om met veel plezier terug in beweging te komen én vol te houden.

Bewegen in de gezonde buitenlucht zal je helpen ontspannen en beter leren omgaan met stress. Het helpt je hoofd leeg te maken, het verbetert je geestelijke veerkracht en je uithoudingsvermogen. Regelmatig sporten helpt osteoporose te voorkomen, je spiermassa te verhogen en het vetgehalte te verlagen. Bewegen houdt je bovendien jong en stimuleert je gelukshormoon!

Door de combinatie van wandelen, joggen, yoga en ademhalingsoefeningen zal je ervaren dat je na verloop van tijd gemakkelijker gaat bewegen… Yoga geeft je een sterk lichaam en je hoeft absoluut niet lenig te zijn om aan yoga te kunnen doen. Je ademhaling zal je in elke houding bijstaan.

Doel

In 8 tot 16 weken een rustige loop kunnen afleggen van een halfuurtje, waarbij afstand en prestatie minder van belang zijn. Hierna kan je je eventueel aansluiten bij het Mindful Running programma. Het bewegen op zich staat centraal, men zal ervaren dat de beste effecten niet de grootste inspanning hoeven te kosten. Door regelmatig je bewegingen te observeren leer je je lichaam aan te voelen tijdens het lopen.

Hoe gaan we te werk?

Ik start met een intake om je doelstelling te bespreken en te kijken welk bewegingstraject we zullen volgen. Indien je wenst meet ik je fysieke conditie, waarna een loopschema zal opgesteld worden. Op regelmatige tijdstippen is er een evaluatie om na te gaan of er geen blessures zijn opgelopen en of er nog genoeg plezier aan de trainingen wordt beleefd. Ik besteed extra aandacht aan de opwarming, looptechniek en cooling-down. Aan het einde van de therapie bespreken we samen de vooruitgang koppelen we terug naar je persoonlijke doelstellingen.

Wat kost het?

Prijs op aanvraag voor:

  • Persoonlijke begeleiding via doorverwijzing arts of therapeut
  • Ziekenhuizen of instellingen
  • Bedrijven