Mindful Running

RESERVEER HIER

Mindful Running  is een bewegingstechniek waar joggen en wandelen gecombineerd worden met de principes van yoga met als doel ontspannen, efficiënt en met rust in je hoofd te bewegen in de natuur.

✔️Maximaal rendement met de juiste ademhaling
✔️Efficiënte looptechniek
✔️Verlagen van je stressniveau
✔️Natuurlijk en pijnvrij lopen
✔️Bewustwording van lichaam en geest
✔️Een boost voor je gelukshormoon

Mindful running betekent dat je luistert naar je lichaam tijdens het lopen en dat je reageert op bepaalde prikkels die je lichaam doorgeeft. Met de juiste techniek en het integreren van yoga ga je zo efficiënt mogelijk om met de weerstand die je tegenkomt tijdens je loop. Door zacht en bewust te lopen zal je lichaam minder schokken moet opvangen en leer je bovendien blessurevrij lopen.

Met mindfulness ga je stelselmatig ervaren hoe je vriendelijke aandacht kan schenken aan je lichaam en je geest. Door je  gedachten en je gevoelens te observeren leer je luisteren naar de grenzen die je lichaam aangeeft. Met de een goede houding doorbreek je je gewoontepatronen en ervaar je een hele nieuwe manier van lopen.

Yoga helpt om je rompstabiliteit te versterken en te lopen vanuit je Hara of de kracht die je haalt vanuit het gebied rondom je navel, je core.

Een ander belangrijk onderdeel van de trainingen is de ademhaling. De kwaliteit van je lopen wordt direct beïnvloed door de kwaliteit van je ademhaling. Yoga stimuleert het inzetten van een zachte buikademhaling waarbij je in- en uitademt langs je neus. Je verbetert daarmee de zuurstofvoorziening van je  spieren en je organen.

Een fantastische manier om je gezonder, energieker en ontspannen te voelen.

Vanaf 2020 een volledig vernieuwde reeks

RESERVEER HIER

Maak je klaar om je loopschoenen aan te trekken, te ademen, te bewegen, te voelen en te transformeren in de natuur.

Trek je sportschoenen aan om samen te ademen, te bewegen, te voelen en te transformeren in de 5 elementen van de natuur… aarde, water, vuur, lucht en ruimte.

Gedurende 5 zondagochtenden leer je stap voor stap de principes van Mindful Running, toon ik je hoe je je ademhaling kan verbeteren en hoe je op een rustig ritme je looptempo gemakkelijk en blessurevrij kan aanhouden.

Deze sessie is een gelegenheid om de positieve effecten van beweging in de natuur te ervaren en alle lagen van jezelf te verkennen voor een gezonder en gelukkiger gevoel.

Zondagochtend 19/1, 26/1, 2/2, 9/2, 16/2
10.30u – 12.00u

Domein Vrieselhof grens Schilde/Oelegem (NIEUW parcours)
€75 voor 5x anderhalf uur gezond bewegen in de buitenlucht
kruidenthee + snack inbegrepen

MEER INFO
www.runyourmind.be

INSCHRIJVEN €75
[email protected]
BE95 7360 1618 8758

RESERVEER HIER

19/1 AARDE
Wanneer het element aarde in balans is voelen we ons stabiel, vol zelfvertrouwen en geduldig. Aandacht voor de fundering van ons lichaam op eender welke ondergrond is belangrijk om evenwicht en veiligheid in je dagelijks leven te creëren.

26/1 WATER
Water kan liefelijk stromen als een kabbelend riviertje maar kan ook verwoestend werken als een tsunami. Wanneer het element water goed stroomt zal je makkelijker meegaan in de FLOW van het leven en situaties accepteren zoals ze zijn.

2/2 VUUR
Het element vuur werkt transformerend. Vanuit je Plexus Solaris maakt oude energie plaats voor al het nieuwe. Vuur is van alle elementen het meest beweeglijke waarbij creativiteit, enthousiasme, passie, wilskracht en assertiviteit ontplooid kan worden.

9/2 LUCHT
Lucht heb je nodig om je innerlijk vuur optimaal te laten branden. Gelijkmatige buikademhalingen ontwikkelen het gevoel van evenwichtigheid, kalmte en gelijkmoedigheid.

16/2 RUIMTE
Ruimte is grenzeloos en overal aanwezig in de vorm van energie, die niet waar te nemen en te begrijpen is, in tegenstelling tot de aardse begrippen, aarde, vuur, water en lucht. MINDFUL RUNING is de manier om je eigen ruimte te ontdekken. Zowel je innerlijke ruimte van bewustwording als hoe we de ruimte ervaren in lichamelijke en geestelijke veerkracht.

PRAKTISCH
Op een toegankelijke manier (her)ontdek je stapsgewijs jouw persoonlijke kracht en kwaliteiten.
We beginnen met een reeks oefeningen om je energie op te wekken en een korte meditatie om je lichaam te verkennen. Tijdens de opwarming kom je met een bewuste ademhaling in verschillende staande yogahoudingen. Vervolgens gaan we al joggend of snelwandelend, ook Powerwalk genoemd, de natuur in. Onderweg krijg je aan de hand van afwisselende oefeningen advies over je houding en looptechniek. De eindmeditatie zorgt ervoor dat je je lichaamsbewustzijn maximaal ontwikkeld.

Staande dynamische yoga
Meditatie om je lichaam te verkennen en je hoofd tot rust te brengen
Je ademhaling verbinden met je beweging
Vitamine G

De energie die je krijgt van de natuur is een extra stimulans om vol te houden en te genieten van het sporten.

We sporten niet prestatiegericht, genieten en plezier staan centraal!

Na de sessie heb je de mogelijkheid tot napraten bij een kruidenthee en een gezonde snack.

Wil jij je gezondheid natuurlijk op peil houden? Schrijf je dan zeker in!
[email protected]
0473/203 205

– Aanvang om 10.30u op het grasveld voor het kasteel
– Pas je kledij aan naargelang het weer
– Een goede sportschoen en stevige sportbeha voor de dames is aangeraden

KEEP THE ENERGY FLOWING,
Sylvia

Gedurende 5 zondagochtenden leer je de principes van mindful running, toon ik je hoe je je ademhaling kan verbeteren en hoe je op een rustig ritme je looptempo gemakkelijk kan aanhouden.

Deze sessie is een gelegenheid om alle lagen van jezelf te verkennen en de relatie met je adem te koesteren en te laten groeien.

RESERVEER HIER

Hoe gaan we te werk

De Mindful Running cursus wordt in een 5 weekse reeks gegeven en is geschikt voor iedereen die graag beweegt in de natuur. Ben je beginner, herstellend van een blessure of wil je gewoon gezond bewegen. Het doel is om je lichaamshouding en je ademhaling in 5 weken te verbeteren zodat je kan genieten van een energiezuinige manier van lopen of wandelen. Door het naleven van de  yogaprincipes zal je geleidelijk aan voelen hoe je terug in contact kan komen met je lichaam en hoe je je hoofd tot rust kan brengen. Diepgewortelde blokkades worden stelselmatig  losgelaten en je ademhaling geeft je de mogelijkheid om momenten van rust te creëren.

Een must voor iedereen die gezond, energiek en ontspannen in het leven wil staan.

Wil je op de hoogte gehouden worden

Nieuwe data worden aangekondigd via het lesrooster, mail, Facebook en Instagram.